Бисквитена торта с маскарпоне

Дата: 21.06.2015
Източник: Zdravka Rumenova
ТИТЛА: Експериментатор
Бисквитена торта с маскарпоне
 
Необходими продукти:
200 мл прясно мляко
100 г течен шоколад
2 ванилии
200 г пудра захар
500 г сирене „Маскарпоне“
2 пакета бисквити за торта
 

Начин на приготвяне:
1
Смесваме маскарпонето с пудрата захар и ванилията.
2
Затопляме млякото.
3
Потапяме бисквитите, една по една, в прясното мляко и редим на дъното на тава.
4
След като наредим първия ред с потопените бисквити, отгоре заливаме с част от сместа с маскарпоне и пудра захар.
5
Редим така, до изчерпване на продуктите, като завършваме с ред бисквити.
6
Най-отгоре заливаме с разтопения течен шоколад.
7
Слагаме десерта да престои за няколко часа в хладилник.




Съвет:
В млякото може да добавите малко есенция ром за аромат.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

12.04.2016
Страхотна идея за крем. Лесно направих малка порция в купичка, много бързо и удобно.
3.
Изпрати
лично съобщение

06.07.2015
браво, изглежда много вкусна :)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.07.2015
Ето и снимката
1.
Изпрати
лично съобщение

06.07.2015
Тортата стана с много приятен вкус. Единственото, което добавих са шарени стърготини за разкош.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


252 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта