Бисквитена торта с шоколад и сметана

Дата: 12.04.2005
Източник: Бон Апети
Бисквитена торта с шоколад и сметана
 
Необходими продукти:
400 г заквасена сметана
300-350 г течен шоколад
200 г бисквити
100 мл бяло вино “Мускат”
1/2 капсула ванилова есенция (2 пакетчета на прах)
1 ябълка
20 г масло
2-3 щипки канела
1 с. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Бисквитена торта с шоколад и сметанаСметаната се разбива с ваниловата есенция, докато стане пухкава. Добавя се течният шоколад и се разбива до хомогенизиране.
2
Бисквитена торта с шоколад и сметана 2В подходяща тавичка се нанася един пласт от сместа. Отгоре се нареждат напоени във виното бисквити. Покриват се с крем, отново се редят бисквити и така се правят поне 3 пласта. Престоява минимум 6 часа на хладно, покрито с фолио.
3
Бисквитена торта с шоколад и сметана 3Ябълката се нарязва на ивички и се запържва за 1-2 минути в предварително загрятото масло, като се поръсва със захарта и канелата. Сервира се, като върху всяко парче торта се поставя ивица карамелизирана ябълка.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


282 ДУШИ ОНЛАЙН
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
Irina Krasteva се регистрира в сайта.
Mihail Dobrev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта