Бисквитени къпкейкове със захарен фондан

Дата: 03.01.2014
Източник: Gabriela Anastasova
ТИТЛА: Експериментатор
Бисквитени къпкейкове със захарен фондан
 
Необходими продукти:
за бисквитените къпкейкове:
1 опаковка (500 г) шоколадови бисквити
150 г масло
100 - 200 г орехи
100 г черен шоколад
за захарния фондан:
500 г пудра захар
10 г желатин
2 с. л. глюкоза
5 г червена сладкарска боя
за украсата:
50 г бял шоколад
1 лъжица захарни фигурки (топчета) за украса

Начин на приготвяне:
1
Бисквитени къпкейкове със захарен фонданПредварително се приготвя захарният фондан. Накисва се желатинът, докато набъбне, разтваря се на водна баня. Пудрата захар се изиспва в дълбок съд, прави се кладенче, в което се изливат желатинът и глюкозата. Разбрква се и се омесва тесто. Добавя се червената боя, размесва се добре, за да се оцвети равномерно. Оставя се да си почине тестото за моделиране. НЕ се слага в хладилник.
2
Бисквитени къпкейкове със захарен фондан 2В голяма купа се натрошават добре шоколадовите бисквити. Разтопява се маслото, заедно с черния шоколад и се добавят към бисквитите. Нарязват се на дребно орехите и те се добавят към сместа. Хубаво се разбъркват всички съставки.
Използват се силиконови формички за мъфини. Напълват се формите със сместа, така че да няма кухини във формичката. Оставят се в хладилника за 4 часа, за да стегнат добре.
3
Бисквитени къпкейкове със захарен фондан 3След като къпкейковете стегнат, се изваждат от силиконовите формички. Разточва се захарното тесто за моделиране между два листа хартия за печене до получаване на тънак пласт за покриване на къпкейковете.
Къпкейковете се обръщат с широката част надолу, покриват се със захарния фондан. Изрязва се излишното количество.
Разтопява се на водна баня белият шоколад и се прави декоративна украса върху захарния фондан. По желание се добавят други захарни фигурки за украса.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2015
Направих тези кайкчета , но ги обляках с фондан от бонбони Маршмелоу , защото е по вкусен.
3.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2014
Благодаря ви много :) за пудрата захар - колкото по-фина толкова по-добре. Имам приятелка, която сама си я приготвя от кристална обикновена захар с мелничка за кафе и както тя се изразява \"Отварям нарко лабораторията\" като започне с процедурата и облака от захар :) :)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2014
Много са красиви,има ли значение каква марка е пудрата захар или може със всякъква ?
1.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Прекрасни са !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта