Бисквитени шотове

Впечатляваща идея за финал на всяко меню
Източник: Бон Апети
Дата: 05.08.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
220 г краве масло
350 г брашно
170 г кафява захар „Демерара”
1 жълтък
1 ванилия
1/4 ч. л. сол
200 г черен шоколад (70% какао)


Начин на приготвяне:
1
Бисквитени шотове
Маслото, размекнато на стайна температура, се разбива със захарта. Прибавят се жълтъкът и ванилията, и отново се разбива.
2
Бисквитени шотове 2
Добавят се брашното и солта, разбърква се, слагат се 100 г нарязан наситно черен шоколад и пак се разбърква.
3
Бисквитени шотове 3
Тестото се разточва на тънка кора между два листа пергаментова хартия.
4
Бисквитени шотове 4
С нож се изрязват парчета, с които плътно се покриват дъното и стените на силиконови форми за мъфини.
5
Бисквитени шотове 5
Прибират се във фризер за 10 минути, след което се пекат 12 минути в загрята на 200 градуса без вентилатор фурна.
6
Бисквитени шотове 6
Охлаждат се и се изваждат от формите.
7
Бисквитени шотове 7
Останалият черен шоколад се разтопява и с него се намазва вътрешната част на чашките от бисквитено тесто.
8
Бисквитени шотове 8
Оставят се да се охладят.
9
Бисквитени шотове 9
Чашките се пълнят с напитка по желание – ирландски крем ликьор или студено прясно мляко.



10
Бисквитени шотове 10



Съвет:
Ако нямате силиконови форми за мъфини, използвайте форми за крем карамел, които трябва да намажете с масло и да поръсите с брашно. За да сте сигурни, че напитката няма да протече, може да нанесете втори слой шоколад, след като първият изстине и стегне добре.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2014
(у)
5.
Изпрати
лично съобщение

05.08.2014
страхотно
4.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2014
ще я опитаме тази вкусотия!
3.
Изпрати
лично съобщение

05.08.2014
И аз за сладолед си помислих след като изгледах рецептата :)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2014
Росица, няма причина да не се получи. Успех и ще се радваме да споделиш резултата с нас.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: