Бисквити „Коледна елха“

Празнично вълшебство
Източник: Бон Апети
Дата: 08.12.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
180 г пудра захар
150 г краве масло (меко)
50 г какао
1 яйце
1/2 ч. л. сода
1 щипка сол

за гарниране:
280 г мармалад от сини сливи
захарна украса за сладки
захарни шрифтове

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Бисквити „Коледна елха“
Маслото се разбива добре.
2
Бисквити „Коледна елха“ 2
Пудрата захар и какаото се пресяват и се разбиват с маслото.
3
Бисквити „Коледна елха“ 3
Добавят се яйцето, солта, содата и брашното. Разбива се.
4
Бисквити „Коледна елха“ 4
Тестото се оформя като диск, увива се в прозрачно фолио и се оставя за 40 минути в хладилник, за да стегне.
5
Бисквити „Коледна елха“ 5
После се разточва и от него се изрязват 10 звезди с различна големина, които се поставят в тави и се охлаждат.
6
Бисквити „Коледна елха“ 6
Пекат се до готовност в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Времето за печене зависи от големината и дебелината на бисквитите.
7
Бисквити „Коледна елха“ 7
Охлаждат се и се подреждат една върху друга от най-големите към най-малките, като се слепват с мармалад.
8
Бисквити „Коледна елха“ 8
Получената елха се украсява със захарни шрифтове и захарна украса.
9
Бисквити „Коледна елха“ 9
Съвети:


От посоченото количество продукти се получават 10 бр. бисквити „звезди“ с различна големина или 1 „елха“. Готовите бисквити могат да издържат до 2 седмици в буркан.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2017
Много вкусна и ефектна
1.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2016
Стана страхотна елхичка и тестото е много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: