Бисквити с фъстъчено масло

Дата: 24.10.2015
Източник: Малинка
ТИТЛА: Помощник готвач
Бисквити с фъстъчено масло
 
Необходими продукти:
1 1/3 ч. ч. брашно
1/2 к. л. бакпулвер
1 щипка сол
1/2 ч. ч. краве масло (меко)
1/2 ч. ч. фъстъчено масло
1/2 ч. ч. кафява захар
1/2 ч. ч. захар
1 яйце
ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Маслото се разбива на крем с двата вида захар.
2
Добавят се яйцето, ванилията и фъстъченото масло.
3
Сипва се брашното и се разбърква добре (аз разбих всичко с миксер).
4
От тестото се оформя руло с диаметър от около 5 см. Завива се във фолио и се оставя във фризер за 1 час.

5
Замръзналото тесто се нарязва на бисквити с дебелина от около 0,5 см.
6
Фурната се загрява на 190 градуса.
7
Тъй като се надуват по време на печенето, бисквитите се подреждат на разстояние една от друга в тавичка, застлана с хартия за печене.
8
Пекат се 8-10 минути.
9
Готовите бисквити се изваждат от тавата след като се охладят, тъй като докато са още топли, са меки.



Съвети:
Задължително подредете бисквитите на разстояние една от друга. Тъй като правих бисквитите за първи път, аз не оставих много разстояние между тях и при печенето бисквитите се слепиха, както се вижда и на снимката. Рецептата е от една френска готварска книга - споделям я с вас, защото бисквитите ми харесаха на вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


135 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта