Блини "Демидоф" с хайвер, мариновани рибни деликатеси и сельодка

Гост: Жоро Иванов, Гранд Хотел "София"
Източник: Бон Апети
Дата: 26.12.2008
Блини
 
Необходими продукти:
1 яйце
100 мл прясно мляко
1/2 ч. ч. брашно
1 с. л. заквасена сметана
1 ч. л. суха мая
масло за намазване
100 г мариновано филе от риба тон
100 г маринована риба меч
100 г маринована сьомга
50 г черен хайвер
1 с. л. заквасена сметана
микс от зелени салати
1-2 с. л. заквасена сметана
1-2 стръка див лук
1-2 стръка копър
1 листо магданоз
решетки от горчица, брашни и яйце



Начин на приготвяне:
1
Блини
Яйцето за тестото се разбива в купа, като се прибавят брашното и маята.
2
Блини
Добавят се прясното мляко и заквасената сметана и тестото се оставя да втасва около 20 минути.
3
Блини
Оформените с помощта на лъжица блини се изпичат в намаслен тиган.
4
Блини
Заквасената сметана за украсата се поставя в порционна чиния.
5
Блини
Готовите блини се аранжират с маринована сьомга, маринована риба меч, мариновано филе риба тон, 1 с. л. заквасена сметана и черен хайвер.
6
Блини
Върху сметаната в чинията се подреждат трите вида маринована риба заедно с микса от зелени салати.
7
Блини
Украсяват се със стръкове магданоз, див лук и копър.
8
Блини
Поливат се със зехтин и се поднасят с изпеченото във форма на решетки тесто от горчица, брашно и яйце.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


240 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: