Блини с овесени ядки

В тази рецепта традиционната руска закуска се приготвя с овесени ядки и се сервира с крем с извара
Източник: Бон Апети
Дата: 19.12.2006
Блини с овесени ядки
 
Необходими продукти:
2 белтъка
1 ч. ч. фини овесени ядки
1 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. прясно мляко
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. суха мая
1/2 ч. л. сушен магданоз
1/2 ч. л. сушен копър
400-500 г извара
4 печени чушки
бялата част на 1 стрък праз
1/2 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. естрагон
1 ч. л. кимион


Начин на приготвяне:
1
Блини с овесени ядки
Маята се разтваря в топлото прясно мляко, поръсва се със захар и се оставя да престои 10 минути.
2
Блини с овесени ядки 2
Овесените ядки се смилат в кухненски робот заедно със солта. Щом станат на прах, се добавя брашното и се разбърква добре.
3
Блини с овесени ядки 3
Сместа се прехвърля в купа и в нея с бъркане се налива втасалата мая с прясното мляко.
4
Блини с овесени ядки 4
Тестото се поръсва със сушените подправки, разбърква се и се оставя да втаса покрито за 20-30 минути.
5
Блини с овесени ядки 5
Белтъците се разбиват на сняг, добавят се към втасалото тесто и се разбърква внимателно.
6
Блини с овесени ядки 6
В отделен съд се смесват изварата и киселото мляко, разбиват се с миксер и се подправят с естрагон и сол.
7
Блини с овесени ядки 7
Печените чушки за крема се пасират заедно с праза.
8
Блини с овесени ядки 8
Пасираните чушки и праз се добавят към сместа с изварата. Кремът се разбърва добре и накрая се подправя с кимион.
9
Блини с овесени ядки 9
В леко намазнен тиган се слага по 1 с. л. от тестото и се разстила на тънка питка с диаметър 5-8 см.
10
Блини с овесени ядки 10
Блините се изпичат от двете страни и се сервират, като върху всяка се поставят кенели от крема.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: