Блондис

Дата: 27.01.2009
Източник: Бон Апети
Блондис
 
Необходими продукти:
150-160 г брашно
стрък мащерка
череши мараскино
пелети бял шоколад
1 капсула ванилия (2 ванилии на прах)
1 ч. л. бяла захар
1 ч. л. бакпулвер
1-1 1/2 ч. ч. тъмна кафява захар
3 яйца
80-100 г орехи
90 г бял шоколад
150 г краве масло
топинг от киви
 

Начин на приготвяне:
1
БлондисМаслото се разтопява за 1-2 минути в микровълнова фурна на 300-350 вата.
2
Блондис 2Тава за печене се намаслява и се поръсва с брашно, за да не залепне сладкишът.
3
Блондис 3Разтопеното масло се изсипва в купа и се разбърква с кафявата захар на средна скорост на миксера.
4
Блондис 4Добавят се 2 яйца и пресетите през гевгир брашно и бакпулвер.
5
Блондис 5Белият шоколад се ратопява и се излива в купата с останалите продукти.
6
Блондис 6Счупва се и третото яйце и се разбърква с тел.
7
Блондис 7Орехите се смилат в блендер с бялата захар и се смесват с тестото заедно с ванилията.
8
Блондис 8Получената смес се разстила в тавата за печене и се изпича във фурна на 160 градуса.
9
Блондис 9Изпеченият сладкиш се нарязва на парчета, които се поставят в порционна чиния.
10
Блондис 10Поднася се украсен с пелети бял шоколад, череши "Мараскино", стрък мащерка и топинг от киви.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта