Боб чорба

Дата: 11.05.2012
Източник: Бон Апети
Боб чорба
 
Необходими продукти:
200 г едър зрял боб
2 моркова
1 глава лук
50 г целина
250 г домати на кубчета от консерва
2 люти чушки
1/2 връзка джоджен
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
1 с. л. олио
за запръжката:
60 мл олио
1 с. л. брашно
1 с. л. червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Боб чорба
Бобът се накисва в студена вода за една нощ. Отцежда се, залива се с 2 л студена вода и се вари заедно с 1 лъжица олио и ситно нарязаните лук, морков и целина, за около 1 час и 30 минути.

 


2
Боб чорба 2
Когато бобът омекне, се слагат лютите чушки - цели, прибавят се доматите и наситненият джоджен. Чорбата се овкусява със сол и черен пипер и се вари още 10 минути.
 
 

3
Боб чорба 3
В сгорещеното олио се запържва брашното, слага се и червения пипер за кратко, и сместа се изсипва в чорбата.

 


4
Боб чорба 4
Готовата чорба се поднася с наситнен магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2016
Аз лично предпочитам тази рецепта, с тези продукти да се приготвят малко по-гъстичко и за това си прибавих екстра лъжичка от брашното и по- малко вода , и стана чудесно ! :)
14.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2015
Божествена!
13.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2015
истинска класика!
12.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2014
Класика.Умирам за Боб чорба.
11.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2014
Винаги вкусна
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта