Боб по кастилски

Източник: Бон Апети
Дата: 01.02.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250-300 г фасул
250 г замразен спанак
50 г пащърнак
2 бр. сурова наденица
6-7 скилидки чесън
2 картофа
1 стрък праз
1 глава лук
1 кубче пилешки бульон със зеленчуци
1-2 дафинови листа
1 к. ч. зехтин
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. риган
2-3 щипки сол
1 свинска вратна пържола (200 г)
1 кубче пилешки бульон със зеленчуци
2-3 с. л. зехтин
2 ч. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Боб по кастилски

Фасулът се залива с вряла вода и се оставя да престои 30 минути. След това се отцежда, прехвърля се в тенджера, залива се със студена вода, колкото да го покрие, и се кипава.


2
Боб по кастилски 2

Прецежда се, прехвърля се в тенджера под налягане и се залива с 1–1,2 л студена вода. Добавя се дафинов лист, слага се кокалът от свинската пържола и се вари 30-40 минути.


3
Боб по кастилски 3
Свинското се нарязва на кубчета и се овалва в предварително размесените брашно и стрит бульон.
4
Боб по кастилски 4
Лукът, празът и чесънът се нарязват наедро и се запържват за 1 минута в предварително загретия зехтин. Добавя се месото, пържи се 2-3 минути и се слага нарязаният надребно пащърнак.
5
Боб по кастилски 5
Поръсва се с червен пипер, оттегля се от котлона и се добавя свареният фасул заедно с водата, в която е врял (кокалът и дафиновите листа се изваждат). Поръсва се с риган и стрит бульон.
6
Боб по кастилски 6
Картофите се обелват и се нарязват на колелца. Запържват се в предварително загретия и посолен зехтин, като се обръщат. Когато са готови, се подреждат в йенска тава.
7
Боб по кастилски 7
Върху картофите се сипват фасулът и месото. Отгоре се разпределя спанакът и се подреждат кръгчета сурова наденица. Ястието се пече 20-30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: