Боб по мексикански

Дата: 12.10.2001
Източник: Бон Апети
Боб по мексикански
 
Необходими продукти:
2 червени чушки
магданоз
1 консерва царевица
1 люта чушка
1 ч. л. червен пипер
4 с. л. олио
1 ч. л. кимион
3 скилидки чесън
1 глава лук
2 с. л. доматено пюре
2 ч. ч. зрял червен фасул
2 зелени чушки
1 ч. л. риган
 

Начин на приготвяне:
1
Боб по мексиканскиФасулът се накисва в студена вода и се оставя да престои една нощ. След това се отцежда, залива се с вода, колкото да го покрие, и се кипва.
2
Боб по мексикански 2Кипналата вода се изхвърля и се налива нова (8 чаши). Вари се в тенджера под налягане 30-40 минути. Лукът и чесънът се нарязват наситно, чушката – на ивици.
3
Боб по мексикански 3Лукът и чесънът се запържват в олио за минута, прибавят се чушката, разтвореното в малко вода доматено пюре, подправките и царевицата. Сместа се изсипва в тенджерата при фасула. Вари се под налягане 15 минути. Всяка порция се поръсва с нарязан магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта