Боб с месо по бразилски

Малко повече разнообразие в една уж добре позната рецепта
Източник: Бон Апети
Дата: 03.03.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г черен боб
200 г пушен бекон
400 г пушени свински ребра
50 г телешка пастърма
400 г свинска плешка
2 наденици
1 с. л. кориандър
1 с. л. кимион
4 дафинови листа
2 глави лук
6 скилидки чесън



Начин на приготвяне:
1
Боб с месо по бразилски
Бобът се накисва за една нощ във вода. След това се отцежда и се сварява.
2
Боб с месо по бразилски 2
Беконът се реже на кубчета. Телешката пастърма се наситнява.
3
Боб с месо по бразилски 3
Плешката се реже на едри кубчета, а надениците – на шайби. Ребрата се разделят.
4
Боб с месо по бразилски 4
В тенджера се запържват първо беконът и наденицата.
5
Боб с месо по бразилски 5
Изваждат се и в същия съд се запържват пастърмата, плешката и ребрата и също се изваждат.
6
Боб с месо по бразилски 6
В мазнината, която се е отделила, се запържват нарязаните на не много ситно лук и чесън. Връща се месото и се сипва бобът, заедно с течността от варенето. Ако е необходимо, се долива вода. Овкусява се с дафиновите листа, кориандъра и кимиона.
7
Боб с месо по бразилски 7
Готви се на слаб огън, под капак, за 3–4 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2014
Здравейте приятели! Рецептата ви е страхотна и е нещо като национално бразилско и португалско ястие, популярно като Фейжоада . Имах удоволствието преди около месец да я опитам в оригинал на парти у моя добра приятелка от бразилски произход. Не съм предполагала, че един боб с месо може да бъде толкова вкусен. Единственото допълнение беше сварен бял ориз подобно на популярния у нас пилаф. Естествено я помолих и за рецептата и пояснения за приговянето. Освен нещата описани във вашия вариант се добавят и малко домати /аз ползвах 2 с.л. доматено пюре/ и преди да се изсипе запръжката при боба се пасира с пасатора до хомогенност, като може да се добави малко от водичката на боба. Тънкоста при това ястие било да се готви на бавен огън продължително време и да се консумира с добра и весела компания :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: