Корейски ориз в уок
Лора и Стоян
1. |
Изпрати
лично съобщение |
03.03.2014 Здравейте приятели! Рецептата ви е страхотна и е нещо като национално бразилско и португалско ястие, популярно като Фейжоада . Имах удоволствието преди около месец да я опитам в оригинал на парти у моя добра приятелка от бразилски произход. Не съм предполагала, че един боб с месо може да бъде толкова вкусен. Единственото допълнение беше сварен бял ориз подобно на популярния у нас пилаф. Естествено я помолих и за рецептата и пояснения за приговянето. Освен нещата описани във вашия вариант се добавят и малко домати /аз ползвах 2 с.л. доматено пюре/ и преди да се изсипе запръжката при боба се пасира с пасатора до хомогенност, като може да се добави малко от водичката на боба. Тънкоста при това ястие било да се готви на бавен огън продължително време и да се консумира с добра и весела компания :)
|
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...
В желанието си да осигуряват най-добрата и здравословна храна на децата родителите често прибягват до прясно...