Боб със салвия по тоскански

Дата: 23.06.2015
Източник: Бон Апети
Боб със салвия по тоскански
 
Необходими продукти:
500 г стар бял боб
4 скилидки чесън
1 пеперончино
1 морков
1/2 глава лук
1 стрък селари
5 с. л. зехтин
1 връзка салвия
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Боб със салвия по тоскански
Бобът се накисва за 1 нощ в студена вода. Скилидките чесън, лукът, морковът и селарито се наситняват, изваждат се семките на пеперончиното, салвията се измива.

 


2
Боб със салвия по тоскански 2
Всички продукти, без салвията, се слагат в тенджера, прибавя се половин литър студена вода, сипва се зехтин и се оставя да се готви на минимална сила на огъня 2–3 часа. Салвията се слага 15 минути преди боба да е готов. Посолява се.

 


3
Боб със салвия по тоскански 3
От време на време се добавя вряла вода. Когато е готов, салвията се изважда.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2013
Семпъл и изчистен вкус!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта