Боб трикольор

Постно ястие от три плънки и печени кори
Източник: Бон Апети
Дата: 22.12.2011
Боб трикольор
 
Необходими продукти:
1 пакет фини кори
зехтин за намазване

за бялото:
1 ч. ч. белен бял боб
1/2 корен пщърнак
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
2 с. л. зехтин
1 щипка самардала
чубрица на вкус
сол и черен пипер на вкус

за зеленото:
6 стръка праз
1 връзка пресен лук
1 с. л. олио
5–6 листа пресен джоджен (мента)
сол и черен пипер на вкус

за червеното:
400 г печени червени чушки от буркан
1 скилидка чесън
1 с. л. зехтин
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Боб трикольор

Бобът се слага в студена вода и се кипва за 5 минути, след това се отцежда, а водата се изхвърля. Сипва се в друга вода и се вари докато омекне.


2
Боб трикольор 2

Пащърнакът, лукът и чесънът за бялата плънка се нарязват наситно и се запържват в зехтина. Добавя се боба и се овкусява със самрдалата, чубрица, сол и черен пипер, и се пасира.


3
Боб трикольор 3

Празът се нарязва наситно и се запържва в олиото за зелената плънка на, ниска температура, докато омекне (ако е необходимо, се сипва и малко вода). След това половината от него се пасира с джоджена и зелената част на пресния лук. Получената паста се смесва с останалия праз и се разбърква. Овусява се със сол и черен пипер.


4
Боб трикольор 4

Печените чушки се нарязват на дребни кубчета и се запържват в тиган със зехтина и чесъна за червената плънка. Овкусява се с мащерката, пресипва се в тавичка и се поръсва със сол и черен пипер. Покрива се с хартия за печене, за да не изгорят и се пече в загрята на 140 градуса фурна за около 1 час.


5
Боб трикольор 5

Корите се слепват по 4 като се мажат обилно със зехтин. От тях се изрязват кръгове с ринг и се поставят в тава с хартия за печене. Тя се затиска с друга тава. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна за 5-6 минути, до златисто.


6
Боб трикольор 6

В ринг се слага един кръг от корите, отгоре се поставя от бялата плънка, отново кори, зелена плънка, кори и се завършва с лъжица от червената плънка. Рингът се изважда, ястието се украсява с мащерка и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


237 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: