Бонбони от дюли

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 10.12.2014
Бонбони от дюли
 
Необходими продукти:
3 големи дюли
1/2 ч. ч. захар
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Дюлите се измиват добре, обелват се, почистват се и се нарязват на парчета. Слагате дюлите в малка тенджера, заливате ги с 300 мл вода и ги слагате на котлона да се варят за 15-20 минути, докато омекнат.
2
След като се сварят дюлите ги пасирате, заедно с водата, след което добавяте захарта. Връщате сместа отново на котлона, за да заври. Имайте предвид, че докато ври, сместа бълбука силно, затова трябва старателно да я разбърквате за около 15 минути, докато се сгъсти. След като се сгъсти, добавете ванилията.
3
Застелете тава с хартия за печене и изсипете сместа, като с помощта на шпатула я разпределете равномерно.
4
Загрявате фурната на 80 градуса и слагате тавата, за да изсушите сместа. Сушите 3 часа. След 3 часа сушене сместа за бонбони е почти готова, напълно изсъхнала е от горната страна, но е нужно да изсъхне допълнително и от долната страна, затова обръщате дюлевия блат върху друго парче хартия за печене и го връщате във фурната за още 1 час, за да изсъхне напълно.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2015
изглежда страхотно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: