Боровинков пай

Дата: 06.02.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно (+ за поръсване)
1 щипка сол
125 г краве масло (студено)
3 с. л. захар
за плънката:
500 г боровинки (замразени)
3 с. л. царевично нишесте
1/4 ч. л. канела
кората от 1 лимон
140 г захар
1 яйце (за намазване)
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Боровинков пайБрашното, солта, захарта и маслото се смилат в блендер, до получаването на трохи.
2
Боровинков пай 2Сипват се и 2–3 с. л. студена вода – за спойка. Разбива се отново, докато се получи тесто, което се разделя на две части, една по-малка – за украса, и по-голяма – за основата. Тестото се оставя за 30 минути в хладилник.
3
Боровинков пай 3Боровинките се смесват със захарта, настърганата лимонова кора, канелата и нишестето.
4
Боровинков пай 4Тестото за основата се разточва върху набрашнен плот.
5
Боровинков пай 5Поставя се в керамична форма за тарт, така че да покрива и стените, а стърчащите краища се изрязват.
6
Боровинков пай 6Боровинките се изсипват върху тестото и се заравняват.
7
Боровинков пай 7Останалото тесто се разточва, от него се изрязват ленти, които се подреждат върху боровинките като решетка и се намазват с разбито яйце.
8
Боровинков пай 8Паят се пече 40 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2016
Паят е чудесен, но захарта е в повече. Всичко останало е супер :) Препоръчвам!
12.
Изпрати
лично съобщение

06.07.2016
Пая беше божествен.
11.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2015
Пламен, идеята на тестото е да е малко рехаво и трудно се работи с него. Но така става по-ронливо. Но щом слагаш малко повече вода - тогава би трябвало всичко да е наред.
10.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2015
Рецептата е хубава, но малко неточна. 2-3 лъжици вода и тестото ти се разпада. Трябва повече вода, а следващия път направо ще направя и повече тесто защото обикновено не достига. Последния път го направих с пресни боровинки и те останаха цели, но пак стана вкусно. Също така слагам 20 гр. по-малко захар иначе ми се струва прекалено сладък, но това вече е въпрос на вкус.
9.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2015
да
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
Ради Стоева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта