Боровинкова крем пита

Дата: 11.09.2004
Източник: Бон Апети
Боровинкова крем пита
 
Необходими продукти:
2 яйца
1 пакетче ванилия
1/2 пакетче масло
6 с. л. брашно
4 яйца
12 с. л. захар
1 л прясно мляко
пудра захар за поръсване
1 бурканче сладко от боровинки
1/2 пакетче амонячна сода
400 г брашно
1/2 к. ч. олио
1/2 к. ч. прясно мляко
1/2 к. ч. захар
1 ч. л. кора от лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Боровинкова крем питаЯйцата и захарта се разбиват с миксер. Наливат се млякото и олиото. Постепенно се добавя смесеното с амонячната сода брашно. Меси се, така че тестото да остане меко.
2
Боровинкова крем пита 2Тестото се разделя на три еднакви топки. Оставят се да починат, като се покриват с мокра кърпа. След 10 минути се разточват на тънки листове. Всеки един се поставя в намаслена тава и се изпича в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 10 минути. След това се обръщат върху хартия за печене или вестник и се оставят да изстинат.
3
Боровинкова крем пита 3Прясното мляко се сварява с 9 с. л. от захарта. В отделен съд 3 с. л. захар и яйцата се разбиват с миксер, като постепенно се изсипва брашното. Добавя се разтопеното масло. Когато стане еднородна, сместа се излива на струйка в горещото мляко, като постоянно се бърка с тел. Ври на тих огън и се разбърква без прекъсване, докато леко се сгъсти. Ароматизира се с ванилията и лимоновата кора.
4
Боровинкова крем пита 4В тавата, която е използвана за изпичане на корите, се поставя първата кора, отгоре се излива 1/3 от горещия крем, слага се втората кора, върху нея се разпределя сладкото от боровинки, налива се още 1/3 от крема и се затваря с третата кора, която се намазва с последната част от крема. Оставя се да изстине и отлежи поне 6 часа. Поръсва се с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта