Боровинкова крем пита

Гост: Таня Богомилова
Източник: Бон Апети
Дата: 11.09.2004
Боровинкова крем пита
 
Необходими продукти:
1/2 пакетче амонячна сода
1 бурканче сладко от боровинки
пудра захар за поръсване
1 л прясно мляко
12 с. л. захар
4 яйца
6 с. л. брашно
1/2 пакетче масло
1 пакетче ванилия
1 ч. л. кора от лимон
2 яйца
1/2 к. ч. захар
1/2 к. ч. прясно мляко
1/2 к. ч. олио
400 г брашно


Начин на приготвяне:
1
Боровинкова крем пита
Яйцата и захарта се разбиват с миксер. Наливат се млякото и олиото. Постепенно се добавя смесеното с амонячната сода брашно. Меси се, така че тестото да остане меко.
2
Боровинкова крем пита 2
Тестото се разделя на три еднакви топки. Оставят се да починат, като се покриват с мокра кърпа. След 10 минути се разточват на тънки листове. Всеки един се поставя в намаслена тава и се изпича в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 10 минути. След това се обръщат върху хартия за печене или вестник и се оставят да изстинат.
3
Боровинкова крем пита 3
Прясното мляко се сварява с 9 с. л. от захарта. В отделен съд 3 с. л. захар и яйцата се разбиват с миксер, като постепенно се изсипва брашното. Добавя се разтопеното масло. Когато стане еднородна, сместа се излива на струйка в горещото мляко, като постоянно се бърка с тел. Ври на тих огън и се разбърква без прекъсване, докато леко се сгъсти. Ароматизира се с ванилията и лимоновата кора.
4
Боровинкова крем пита 4
В тавата, която е използвана за изпичане на корите, се поставя първата кора, отгоре се излива 1/3 от горещия крем, слага се втората кора, върху нея се разпределя сладкото от боровинки, налива се още 1/3 от крема и се затваря с третата кора, която се намазва с последната част от крема. Оставя се да изстине и отлежи поне 6 часа. Поръсва се с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


260 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: