Боровинкови пасти

Нежен плодов крем върху хрупкава орехова основа
Източник: Бон Апети
Дата: 16.03.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г орехи
120 г брашно
80 г пудра захар
1/2 ч. л. канела
1 щипка сол
100 г краве масло

за крема:
300 г замразени боровинки
100 мл вода
200 г захар
4 яйца
4 жълтъка
2 с. л. сок от лимон
1 щипка сол
50 г краве масло
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Боровинкови пасти
Орехите се смилат заедно със захарта, брашното, канелата и солта. Добавя се и маслото и отново се смила. Ако е необходимо се сипват и 1–2 с. л. студена вода.
2
Боровинкови пасти 2
Тестото се разпределя в квадратна форма, застлана с хартия за печене и се замразява за 20–30 минути. След това се пече 15 минути в загрята на 180 градуса фурна и се оставя да се охлади.
3
Боровинкови пасти 3
Кремът се приготвя като боровинките се слагат в касерола с водата и се готвят, докато омекнат – 5 минути.
4
Боровинкови пасти 4
Пасират се, прецеждат се и се оставят да се охладят.
5
Боровинкови пасти 5
Лимоновият сок се разбива с яйцата, жълтъците, захарта и солта.
6
Боровинкови пасти 6
Прибавят се охладените боровинки и кремът се готви на тих огън, при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.
7
Боровинкови пасти 7
Дърпа се от котлона и се пуска маслото, да се разтопи.
8
Боровинкови пасти 8
Боровинковата смес се изсипва върху основата и сладкишът се пече 20 минути в загрята на 180 градуса фурна.

9
Боровинкови пасти 9
Охлажда се много добре и се поръсва с пудра захар. Нарязва се на правоъгълници и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

04.05.2018
Страхотен сладкиш!
4.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2017
Да, за крема може да се използват ягоди.
3.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2017
Може ли с пресни ягоди?
2.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2015
Надя, ако не желаеш да използваш краве масло, може да сложиш кокосово масло.
1.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2015
Здравейте, вместо масло с какво може да се замести?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: