Боровинкови сладки

Дата: 31.10.2015
Източник: Веселин Стоев
ТИТЛА: Експериментатор
Боровинкови сладки
 
Необходими продукти:
250 г брашно
1/2 ч. л. бакпулвер
1 ванилия
70 г краве масло (меко)
60 г захар
1 яйце
кората от 1/2 лимон
1 с. л. кисело мляко
150-200 г конфитюр от боровинки
захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Разбъркайте маслото със захарта.
2
Добавете яйцето, млякото, ванилията и настърганата лимонова кора.
3
Сипете на части брашното, смесено с бакпулвера и замесете меко тесто. Ако е нужно добавете още малко брашно или разредете с мляко.
4
Разточете тестото върху набрашнен плот на кора с дебелина от около 2-3 мм.
5
Намажете кората с конфитюра и я завийте на руло.
6
Нарежете руото на бисквити като охлювчета.
7
Подредете бисквитите в тава, с хартия за печене на дъното.

8
Поръсете бисквитите със захар и ги изпечете до златисто (за около 10-15 минути) в загрята на 180 градуса фурна.



Съвет:
Може да направите пурички с пълнеж, да оформите рула с различна дебелина или да свиете венчета. Всичко е въпрос на личното ви въображение.

Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта