Борш

Източник: Бон Апети
Дата: 11.10.2011
Борш
 
Необходими продукти:
500 г червено цвекло
2 моркова
1 глава лук
1 корен пащърнак
1/4 глава зеле
1 малка глава целина
2 скилидки чесън
3 с. л. краве масло
1, 5 л зеленчуков бульон
сокът от 1/2 лимон
1/2 връзка копър
2 дафинови листа
1 с. л. захар
сол на вкус
заквасена сметана за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Борш

Морковите, лукът, целината и пащърнакът се почистват и се нарязват наситно. Запържват се в загрятото масло за около 5 минути, на слаб огън.


2
Борш 2

Прибавят се обеленото и нарязано на кубчета червено цвекло и наситненият чесън. Налива се бульонът, като той трябва да достига нивото на зеленчуците, слагат се дафиновите листа и лимоновият сок. Добавят се захарта и сол. Супата се оставя да къкри под капак за 30 минути.


3
Борш 3

След това се прибавят нарязаното наедро зеле и половината от копъра, на стръкове. Отново се оставя супата да къкри за 15 минути.


4
Борш 4

Копърът и дафиновият лист се отстраняват. Боршът се сервира гарниран със заквасена сметана и поръсен с останалия копър, нарязан наситно.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2014
Много добра супа за студеното време...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: