Бретцели

Полулярно печиво от Южна Германия, което има толкова специфична форма, че няма как да се сбърка
Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2012
Бретцели
 
Необходими продукти:
600 г брашно
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
1 1/2 ч. ч. прясно мляко
50 г краве масло
1 пакетче суха мая (2 ч. л.)
2/3 ч. ч. сода бикарбонат
1 жълтък за намазване
цвят от сол за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Бретцели

Брашното се пресява със солта. Маята се разтваря в 1/2 ч. ч. топло мляко със захарта, поръсва се с брашно и се оставя да шупне. Слага се в брашното заедно с останалото мляко и разтопеното масло.

 


2
Бретцели 2

Замесва се средномеко тесто и се оставя да втаса, покрито с фолио за свежо съхранение,  докато удвои обема си.

 


3
Бретцели 3

После се разделя на 8 равни части. От всяка се прави фитил, като в средата трябва да е най-дебел, после се изтънява и краищата пак са дебели. Най-дебелата част на бретцелите се цепва с нож. Краищата се усукват в тънката си част, прегъват се и дебелата им част се залепва за горната страна на брецела.  

 


4
Бретцели 4

Кипват се 10 ч. ч. вода заедно със содата. Брецелите се потапят за 30 секунди в течността.

 


5
Бретцели 5

Изваждат се и се поставят в тава с пергаментова хартия (или незалепващо покритие). Намазват се с разтворен с малко вода жълтък и се поръсват с цвят от сол.

 


6
Бретцели 6

 Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2018
Станаха страхотни, вкусни и мекички. Благодаря Ви за рецептата!
7.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2015
Много лесно се правят, благодаря ви за рецептата! :)
6.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2015
Получиха се страхотно!
5.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2013
Формата им малко се поизгуби, но изчезнаха много бързо :)
4.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2013
Много вкусни и лесни. Да си призная пропуснах да ги потапям в течност и директно ги пекох. Определено са ми фаворит!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: