Бретцели

Дата: 23.09.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
1/2 кубче прясна мая (21 г)
2 ч. л. сол
1 с. л. захар
4 с. л. краве масло
1 жълтък
120 г сода бикарбонат
морска сол за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
БретцелиМаята се разтваря в 50 мл топла вода, заедно със захарта и се оставя да шупне.
2
Бретцели 2Маслото се разтопява и се смесва с брашното, шупналата мая, 250 мл вода и солта.
3
Бретцели 3Замесва се гладко и еластично тесто, което да не се лепи по пръстите. Слага се в чиста купа, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса.
4
Бретцели 4След това се разделя на 8 части, от които се оформят фитили.
5
Бретцели 5Всеки фитил се усуква във формата на бретцел.
6
Бретцели 6Бретцелите се пускат за 30 секунди в 2,5 л кипнала вода, в която е разтворена содата.
7
Бретцели 7Изваждат се и се прехвърлят в тава, с хартия за печене на дъното. Намазват се с разбития с малко вода жълтък, поръсват се с морска сол и се пекат 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2016
Пробвах 50:50 бяло с ръжено брашно, станаха много вкусни... но хлебчета, не бретцели :) От брашното ли е или съм сгрешила другаде? Може ли да станат с ръжено брашно, защото искам пак да направя? Благодаря.
9.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2015
да
8.
Изпрати
лично съобщение

29.09.2015
Не успях да ги разточа хубаво и станаха малко жилави. Но много вкусни! Иначе стават лесно и бързо (със сухата мая)! Ще направя пак и ще се постарая да ги оформя по-добре :) Страхотна рецепта, благодаря!
7.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2015
Да, Валентина, може, но ако не сложиш сода във водата, бретцелите няма да имат коричка с този цвят, а поръсени със захар също ще са хубави.
6.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2015
Да, Линда, може да използваш суха мая.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта