Брускети с доматено желе

Дата: 23.12.2015
Източник: Бон Апети
Брускети с доматено желе
 
Необходими продукти:
2 чабати с маслини
800 г домати (от консерва)
1 люта чушка
1 ч. л. захар
1 глава лук
2 скилидки чесън
4 с. л. зехтин „Екстра върджин“
1 ч. л. риган
1 ч. л. агар агар
босилек за декорация
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Чушката, лукът и една скилидка чесън се наситняват и се запържват в половината от зехтина.
2
Добавя се риганът, наливат се доматите, овкусява се със сол и черен пипер и се готви 10 минути на слаб огън.
3
Сместа се пасира и се прецежда през фина цедка.
4
Агар агарът се разтваря в 70 мл вода, загрява се и когато е готов, се налива към доматената смес. Разбърква се.
5
Сместа се прехвърля в квадратна тава, покрита с алуминиево фолио и се охлажда поне 4 часа.

6
Хлябът се реже на тънки филийки, полива се с останалия зехтин и се запича до златисто в предварително загрята на 200 градуса фурна. Изважда се от фурната и се натърква с останалата скилидка чесън.
7
Доматеното желе се реже на малки кубчета, които се подреждат върху хляба.
8
Брускетите се декорират с листенца босилек и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
Силвия Руменова Станчева се регистрира в сайта.
Оля Нешкова се регистрира в сайта.
Яна коментира рецептата Тарт с гъби и спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта