Брускети с патладжани и мента

Дата: 04.09.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 багети
4 патладжана
1/4 връзка магданоз
3–4 стръка мента
3–4 скилидки чесън
50 мл зехтин „Екстра върджин”
50 мл бял винен оцет
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Брускети с патладжани и мента
Патладжаните се нарязват на тънки филийки и се посоляват.

 


2
Брускети с патладжани и мента 2
След 15–20 минути се измиват и се отцеждат върху кухненска хартия.

 


3
Брускети с патладжани и мента 3
След това се запичат на грил тиган, на висока температура.

 


4
Брускети с патладжани и мента 4
Ментата, магданозът и чесънът се наситняват и се смесват с оцета, зехтина, сол и черен пипер. Патладжаните се заливат с ароматната смес.

 


5
Брускети с патладжани и мента 5
Багетите се нарязват на филийки и се запичат в загрята на 200 градуса фурна за 3–4 минути.

 


6
Брускети с патладжани и мента 6
Върху всяка брускета се слага от маринованите патладжани.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта