Брускети с праз и поширани яйца

Дата: 26.02.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 стръка праз
2 глави лук
сокът от 2 лимона
2 с. л. краве масло (+ за намазване)
2 с. л. зехтин
6 яйца
4 с. л. оцет
6 филии хляб
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Брускети с праз и поширани яйцаЛукът се нарязва на кубчета и се запържва в зехтина.
2
Брускети с праз и поширани яйца 2Добавят се нарязаният праз и маслото, и се готви на умерен огън, докато празът омекне.
3
Брускети с праз и поширани яйца 3Щом започне да се карамелизира, се налива лимоновият сок и се оставя на огъня, докато течността се изпари. Накрая се овкусява със сол и черен пипер.
4
Брускети с праз и поширани яйца 4В тенджера се кипват около 2 л вода, сипва се оцетът и се посолява. Котлонът се изключва и яйцата се пошират за около 5 минути.
5
Брускети с праз и поширани яйца 5Филиите се намазват с масло от всяка страна и се запичат в тиган и от двете страни.
6
Брускети с праз и поширани яйца 6Върху тях се разпределя сместа от праз и отгоре се поставя по едно яйце. Овкусява се със сол и черен пипер и по желание се поръсва с настърган пармезан.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2015
Хареса ми, нещо различно е.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта