Брюле от синьо сирене с грюдце от пресни вишни

Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2009
Брюле от синьо сирене с грюдце от пресни вишни
 
Необходими продукти:
150 мл сметана
60 г синьо сирене (козе)
2 жълтъка
1 щипка розов пипер
сол и черен пипер на вкус
кафява захар за поръсване
2 с. л. захар
1 шепа вишни
30 г краве масло
80 мл портокалов сок
30 мл черешов ликьор (Kirchwasser)



Начин на приготвяне:
1
Смесват се настърганото сирене и сметаната и при непрекъснато бъркане се кипва. Овкусява се с прясно смлян черен и розов пипер и се отстранява от огъня.

2
В съд с овално дъно (басан) се разбиват жълтъците и на тънка струя се сипва сметановата смес. Разбива се около 10 минути на водна баня до желаната гъстота.
3
Захарта се карамелизира заедно с маслото и се добавя прясно изцеденият портокалов сок. Ароматизира се с черешовия ликьор и се изсипват предварително почистените от костилки вишни.

4
На дъното на коктейлна чаша се поставя от вишневото грюце и се залива с крема от сирене. Отгоре се поръсва със захар и се карамелизира с газова горелка.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: