Брюле с „Франджелико“ и карамелена решетка

Дата: 22.06.2010
Източник: Бон Апети
Брюле с „Франджелико“ и карамелена решетка
 
Необходими продукти:
12 жълтъка
100 г захар
400 мл животинска сметана
1 ванилия
40 мл ликьор „Франджелико“
4 ч. л. кафява захар
4 с. л. захар
2 с. л. готварска сметана
3 с. л. глюкоза
 

Начин на приготвяне:
1
Жълтъците се смесват със захарта в купа и се разбиват, докато сместа побелее и се сгъсти. Прибавя се сметанатa и съдът се поставя на водна баня, като сместа се бърка непрекъснато до получаването на гъст крем. Добавят се ванилията и ликьорът, разбърква се добре и веднага се дръпва от огъня, за да не се пресекат жълтъците. Кремът веднага се разлива във формички и се оставя
да се охлади.

2
Двата вида захар, глюкозата и сметаната за карамелената решетка се слагат в касерола на умерен огън и се бъркат енергично, докато сместа стане като пластилин. Веднага се дръпва от огъня и върху пергамент или силиконово килимче се правят кръгове или квадрати.
3
Кремът се украсява с карамелените решетки и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта