Бухнали палачинки

Дата: 24.11.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
125 г брашно
2 яйца (размер L)
250 мл прясно мляко
15 г краве масло
1/2 ч. л. фина морска сол
 

Начин на приготвяне:
1
Бухнали палачинки
Яйцата (затоплени на стайна температура) се разбиват леко със солта. Налива се млякото (също на стайна температура) и се разбива енергично. Прибавя се маслото, разтопено и леко охладено и накрая се уплътнява с брашното. Разбива се, докато се получи течно палачинково тесто, без бучки.

 


2
Бухнали палачинки 2
Силиконова форма за мъфини с 8 дупки се загрява в загрята на 220 градуса  фурна за 2–3 минути. Изважда се, сместа се налива бързо в нея, като формите трябва да се напълнят на 2/3 от обема им.

 


3
Бухнали палачинки 3
Слага се във фурната (едно ниво под средата). След 15–20 минути те увеличават обема си значително и температурата се намалява на 180 градуса. Фурната не се отваря. Вадят се след 35 минути, когато са се надигнали почти двойно. Сервират се с масло или мармалад.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2016
Направих ги с пълнозърнесто брашно, за да може и бебка да хапва :) Много се харесаха! Станаха изключително пухкави и интересни като форма!
2.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2015
Бухналите палачинки станаха много бухнали и хрупкави отвън. Мекички отвътре и подходящи за добавяне на крем, като плънка. Хапнахме ги със сладко от вишни и сирене.
1.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Рецептата с Бухнали палачинки стана добре. Препоръчвам да я опитате с рачел от тиква и заквасена сметана.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта