Булгур пилаф със сушени домати и зелен фасул

Дата: 13.04.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г замразен зелен фасул
250 г булгур
100 г обезкостени зелени маслини
3 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1 шепа сушени домати
8-9 с. л. олио (1 к. ч.)
1 с. л. гранулирана зелена подправка
 

Начин на приготвяне:
1
Булгур пилаф със сушени домати и зелен фасулСушените домати се накисват във вода и се оставят да набъбнат. След това се нарязват наситно.
2
Булгур пилаф със сушени домати и зелен фасул 2Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват за 30 секунди в предварително загрятото олио. След това се сипва булгурът, пържи се 2-3 минути, като периодично се разбърква, и се добавя зеленият фасул.
3
Булгур пилаф със сушени домати и зелен фасул 3Наливат се 450 мл гореща вода и се прибавят сушените домати и гранулираната зелена подправка. Ястието къкри на тих огън 5-10 минути, за да се свари булгурът, като при необходимост се долива вода.
4
Булгур пилаф със сушени домати и зелен фасул 4Накрая се слагат нарязаните надребно маслини, разбърква се и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


232 ДУШИ ОНЛАЙН
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
Кремена коментира рецептата Фиш енд чипс 2
Mariyana Petrova коментира рецептата Яйце в облак
Силвия коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Силвия се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта