Булгур с гъби

Дата: 09.12.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 с. л. зехтин
250 г кафяви печурки
3 скилидки чесън
3 стръка праз
170 г булгур
1 стрък мащерка
500 мл зеленчуков бульон
сол и черен пипер на вкус
за гремолатата:
1 стрък розмарин
кората от 1 лимон
1/4 връзка магданоз
1 скилидка чесън
 

Начин на приготвяне:
1
Булгур с гъбиГъбите се почистват, нарязват се на филийки, запържват се до златисто в 2 с. л. зехтин и се изваждат.
2
Булгур с гъби 2Нарязаните наситно праз и чесън се запържват в останалия зехтин.
3
Булгур с гъби 3Гъбите се връщат в съда.
4
Булгур с гъби 4Разбърква се и се сипва булгурът.
5
Булгур с гъби 5Добавя се мащерката, налива се бульонът и се готви 10 минути на умерен огън, под капак.
6
Булгур с гъби 6Ястието се оставя още 10 минути върху изключен котлон и след това се овкусява със сол и черен пипер.
7
Булгур с гъби 7Розмаринът, магданозът и чесънът се наситняват, смесват се с настърганата лимонова кора и се разбърква добре.

8
Булгур с гъби 8Булгурът се сервира с гремолатата.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2015
Голяма вкусотия!
11.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2015
Много е вкусно....
10.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2015
Страхотна рецепта, получи се много вкусно.
9.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2015
Не е лошо, но предпочитам ориз. Не бих повторила.
8.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2015
Много вкусна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта