Бульон с пилешко и топчета от кайма

Дата: 24.09.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки пържоли от бут
6 ч. ч. вода
1 морков
1 глава лук
1 жълтък
сокът от 1/4 лимон
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
за топчетата:
150 г фино смляно телешко месо
1 глава лук
1 с. л. сварен ориз
2 с. л. зехтин
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Бульон с пилешко и  топчета от кайма
Пилешкото месо се слага в касерола. Залива се с водата и се вари, като се отпенва. След като спре да пуска пяна, се добавят лукът, нарязан на полумесеци и морковът – на шайби. Вари се до готовност.

 


2
Бульон с пилешко и  топчета от кайма 2
После месото се изважда и се нарязва на кубчета. Бульонът се прецежда през марля и се връща в тенджерата (зеленчуците се изхвърлят).

 


3
Бульон с пилешко и  топчета от кайма 3
Лукът за топчетата се нарязва наситно и се запържва в зехтина. Оставя се леко да се охлади и се добавя към смесените в купа кайма, ориз, нарязания наситно магданоз, сол и черен пипер.

 


4
Бульон с пилешко и  топчета от кайма 4
Оформят се малки топчета, слагат се в горещия бульон и се сваряват.

 


5
Бульон с пилешко и  топчета от кайма 5
Жълтъкът се разбива с лимоновият сок, изсипва се един черпак от бульона, за да се темперира,  и застройката се сипва във супата. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


6
Бульон с пилешко и  топчета от кайма 6
В чиния се слага от нарязаното пилешко месо и се залива със супата. Поръсва се с магданоз и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта