Бургер "Строганов"

Дата: 01.12.2003
Източник: Бон Апети
Бургер
 
Необходими продукти:
500 г телешка кайма
1 кубче бульон
1-2 с. л. олио
1-2 с. л. сметана
1 ч. л. доматено пюре
1 глава кромид лук
100 г стерилизирани печурки
1 ч. л. сол
1 ч. л. сух магданоз
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. сос "Уорчестър"
1 скилидка чесън
 

Начин на приготвяне:
1
Бургер Каймата се размесва с останалите продукти за нейното приготвяне и се поставя между два листа домакинско фолио, след което се разточва до дебелина един пръст. С пръстен се отрязват кръгли бургери с диаметъра на хлебчетата.
2
Бургер Бургерите се пекат на грил тиган или тефлонов тиган без мазнина. Хлебчетата също се запичат в тигана.
3
Бургер Сосът се приготвя, като в сгорещеното олио за около минута се запържва нарязаният на много ситно кромид лук и чесънът. Прибавят се гъбите и се пържат около минута. Налива се разтвореният в 1 к. ч. хладка вода бульон. Задушава се около 4-5 минути, добавя се сметаната, разбърква се и се оттегля от котлона.
4
Бургер При сервиране в чинията се поставя препеченото хлебче и върху него се слага бургерът. Залива се със соса и се похлупва с второто хлебче. Може да се обогати с резен кромид лук, магданоз или друга салата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
Todor Georgiev се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova коментира рецептата Мусака
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта