Бутчета със сметана и гъби

Дата: 12.02.2015
Източник: Marieta Petrova
ТИТЛА: Чирак
Бутчета със сметана и гъби
 
Необходими продукти:
200 мл животинска сметана
300-400 мл бульон
2 с. л. брашно
500 г гъби
1 глава лук
3-5 с. л. масло
сол и черен пипер на вкус
600 г замразени пилешки бутчета
 

Начин на приготвяне:
1
Слагаме замразените пилешки бутчета да се варят за около 1 час в подсолена вода.
2
През това време запържваме гъбите с маслото, посоляваме ги и прибавяме към тях лука.
3
След като гъбите и лукът се запържат, добавяме брашното и запържваме и него. Към тях започваме да добавяме прецеденият бульон, като с част от бульона разбиваме сметаната в друг съд, след което прибавяме и нея.
4
В тава нареждаме пилешките бутчета и заливаме с гъбеният сос. Печем за около 30-40 минути, докато сосът се сгъсти.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2016
Замених гъбите с картофи,сложих и бяло вино,,вкусно:)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2015
Бързо,лесно и много вкусно ястие!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


261 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта