Бутер пица

Дата: 13.09.2016
Източник: Mihaela Zaneva
ТИТЛА: Чирак
Бутер пицаБутер пицаБутер пица
 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
150 г сирене „Крема”
150 г пушено топено сирене
150 г кашкавал
125 г сирене „Моцарела”
150 г салам „Мортадела“ (с чушки и маслини)
100 г маслини (без костилки)
1 глава лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
2 домата
краве масло
подправки на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Бутертестото се разточва върху набрашнен плот - с размерите на тавата, в която ще печете. Слага се в тава с незалепващо покритие (или намаслена и набрашнена).
2
Бутертестото се намазва със сиренето „Крема”.
3
Чушките се нарязват на кръгчета, лукът - на полумесеци.
4
Слагат се нарязаните на кубчета мортадела и пушено топено сирене, след което се редят резен моцарела и върху нея - резен домат.
5
Добавят се маслините и пицата се пече 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

6
Когато е почти готова, се изважда от фурната и се поръсва с настъргания кашкавал. Връща се обратно във фурната, докато кашкавалът се запече до златисто.

Бон апети!


Съвет:
Пицата се сервира топла, поръсена с листенца пресен босилек.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта