Бутерки с козе сирене

Дата: 17.08.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто
250 г козе сирене
жълтък за намазване
3 глави лук (500 г)
50 г масло
7-8 клонки мащерка
2 дафинови листа
1 с. л. винен оцет
мед на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Бутерки с козе сиренеЛукът се нарязва наедро, поставя се в тенджера с предварително разтопеното масло, подправя се с мащерка и дафинов лист и се запържва за 5 минути на силен огън. След това се налива оцет, разбърква се и се задушава 25 минути на по-слаб огън.
2
Бутерки с козе сирене 2Бутер тестото се нарязва на квадрати, във всеки се слагат парченца сирене, поръсват се с мащерка и се поливат с мед. Краищата на квадратите се събират и се защипват един към друг, за да се получи вързопче.
3
Бутерки с козе сирене 3По този начин се оформят и останалите банички. Подреждат се в тава, надупчват се с вилица и се намазват с разбит жълтък. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се зачервят и набъбнат. Сервират се с готовия лучен мармалад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта