Бутерпитка с шарена сол и суджук

Дата: 17.05.2010
Източник: Бон Апети
Бутерпитка с шарена сол и суджук
 
Необходими продукти:
400 г бутертесто
400 г суджук (шпеков колбас или наденица)
2 с. л. шарена сол
магданоз за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Тестото се разстила и върху него се поставя предварително нарязаният на резенчета суджук.
2
Поръсва се с шарената сол и се пече на 170–180 градуса 20–25 минути.
3
След като се изпече, се оставя на отворена фурна около 3 минути, изважда се и се поръсва с наситнен магданоз. Консумира се топла.

 

Съвети:

• Питката може да се приготви и с тънък слой от гъст доматен сос или доматено пюре.

• Може да се добави и праз или пресен лук, нарязан на шайби.

• Тестото може да се нареже и да се направи на малки питки.

• Ако се приготвя с наденица, тя трябва да е предварително запечена.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта