Бутертесто

Дата: 31.03.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
400 г брашно
1/2 ч. л. сол
50 г краве масло
180–200 мл леденостудена вода
за маслото:
450 г студено масло
1/4 ч. л. сол
65 г брашно
брашно за разточване
 

Начин на приготвяне:
1
БутертестоВ купа се смесват брашното, солта и маслото и се стрива. Налива се водата и се замесва гладко тесто, което се оформя на топка, цепва се на кръст и се оставя в хладилник за 20 минути.
2
Бутертесто 2Студеното масло се настъргва на ренде и към него се добавят брашното и солта.
3
Бутертесто 3Маслената смес се оформя като правоъгълник и също се прибира в хладилник за 20 минути.
4
Бутертесто 4Тестото се разточва и върху него се слага маслото.
5
Бутертесто 5Краищата на тестото се завиват към средата, като леко се застъпват (първо от дясно, от ляво, отгоре и отдолу).
6
Бутертесто 6Начуква се с точилка, за да се получи правоъгълник.
7
Бутертесто 7След това двете къси страни се прегъват навътре до средата. После се сгъва надве от дясно наляво и отново се прибира в хладилник за 20 минути.
8
Бутертесто 8Разточва се на правоъгълник върху набрашнен плот и се завърта на 90 градуса, обратно на часовниковата стрелка.
9
Бутертесто 9Двете къси страни отново се прегъват към средата, а после се сгъва от дясно наляво и се прибира в хладилник за 20 минути. Това се повтаря общо 4 пъти.
10
Бутертесто 10Готовото бутер тесто се съхранява в хладилник и може да се използва за направата на пайове или кроасани.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2016
Йоана, според нас, количеството на маслото е коректно. Нашето тесто се получи добре и не беше солено на вкус.
4.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2016
Много хубава рецепта,само имам една забележка,понеже аз използвах тестото за направата на френски кроасани,първо,че ми се сториха солени и освен това смятам,че кравето масло е твърде много,мисля,че трябва да е наполовина
3.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2016
Най-сетне \"читава\" рецепта за бутер тесто! Поздравявам ви с вашите оригинални,сполучливи и лесни рецепти!!!
2.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2015
Рецептата ви е страхотна, благодаря!
1.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2015
Обожавам го. Бутертестото ми е любимо.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта