Бузи от риба скат по остендски

Източник: Бон Апети
Дата: 18.11.2006
Бузи от риба скат по остендски
 
Необходими продукти:
500 г бузи от риба скат (филе от бяла риба)
150 мл рибен бульон
50 мл бяло вино
50 г краве масло
50 мл готварска сметана (40 % масленост)
2 с. л. бяло вино
1 с. л. брашно
100 г сварени миди
100 г скариди
100 г стриди
1 стрък розмарин
готово картофено пюре


Начин на приготвяне:
1
Бузи от риба скат по остендски
Бузите се кипват в рибния бульон и бялото вино за 1 минута, след което се отцеждат върху салфетки.
2
Бузи от риба скат по остендски 2
Сосът се приготвя, като маслото се разтопява в тенджера, сипва се брашното, наливат се 100 мл от бульона, в който са се варили бузите, добавят се 2 с. л. бяло вино и накрая се слага сметаната.
3
Бузи от риба скат по остендски 3
Бузите се подреждат в средата на порционна чиния, заливат се с белия сос и се гарнират с мидите, скаридите и стридите. Порцията се украсява със стрък розмарин и розички от картофено пюре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: