Бяла риба с анасонов сос

Дата: 27.04.2010
Източник: Бон Апети
Бяла риба с анасонов сос
 
Необходими продукти:
4 филета от бяла риба (800 г)
2–3 бр. звезден анасон
200 мл течна сметана
1/4 връзка копър
50 мл бяло сухо вино
2 с. л. „Перно“
зехтин за пържене
сол и черен пипер на вкус
600 г бейби морковчета
4 белтъка
250 г брашно
1 ч. л. рибен бульон
 

Начин на приготвяне:
1
Филетата се овкусяват със сол и черен пипер и се овалват в брашното и предварително разбитите на сняг белтъци.
2
Пържат се 5–6 минути до златисто в сгорещен зехтин и се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
3
Сосът се приготвя, като в тиган се загрява бялото вино, към него се добавят перното, анасонът и бульонът. Щом заври, се изчаква 3–4 минути и се налива сметаната. След още около 2 минути се добавя накълцаният копър, а анасонът се отстранява. Прибавят се предварително бланшираните в подсолена вода морковчета и след около 2–3 минути тиганът се дръпва от огъня.
4
Ястието се сервира, като в подходящи чинии се поставя по едно рибно филе и се гарнира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта