Бяла риба с анасонов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 27.04.2010
Бяла риба с анасонов сос
 
Необходими продукти:
4 филета от бяла риба (800 г)
250 г брашно
4 белтъка
600 г бейби морковчета
сол и черен пипер на вкус
зехтин за пържене
2 с. л. „Перно“
50 мл бяло сухо вино
1/4 връзка копър
200 мл течна сметана
2–3 бр. звезден анасон
1 ч. л. рибен бульон


Начин на приготвяне:
1
Филетата се овкусяват със сол и черен пипер и се овалват в брашното и предварително разбитите на сняг белтъци.
2
Пържат се 5–6 минути до златисто в сгорещен зехтин и се изваждат върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
3
Сосът се приготвя, като в тиган се загрява бялото вино, към него се добавят перното, анасонът и бульонът. Щом заври, се изчаква 3–4 минути и се налива сметаната. След още около 2 минути се добавя накълцаният копър, а анасонът се отстранява. Прибавят се предварително бланшираните в подсолена вода морковчета и след около 2–3 минути тиганът се дръпва от огъня.
4
Ястието се сервира, като в подходящи чинии се поставя по едно рибно филе и се гарнира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: