Бяла риба със сос от сметана, черен хайвер и шампанско

Дата: 17.05.2010
Източник: Бон Апети
Бяла риба със сос от сметана, черен хайвер и шампанско
 
Необходими продукти:
800 г бяла риба (мерлуза)
2 с. л. рибен бульон (зеленчуков)
3–4 стръка копър
1/4 връзка див лук
100 мл течна сметана
100 мл шампанско
зехтин за намазване на тигана
сол и бял пипер на вкус
4 домата
4 ч. л. черен хайвер
 

Начин на приготвяне:
1
От рибата се оформят филенца, овкусяват се със сол и бял пипер и се запичат по 2 минути от всяка страна в намазнен тефлонов тиган. След това се запичат около 5 минути в предварително сгорещена на 220 градуса фурна.
2
Сосът се приготвя, като към шампанското, което ври 2 минути, се добавят сметаната и накълцаните див лук и копър. Сосът ври още 2 минути, добавя се бульонът и след като се сгъсти, се дръпва от огъня. Добавя се черният хайвер и се разбърква добре.
3
Нарязаните на шайби домати се запичат в сух тефлонов тиган или леко намазнен друг съд по 2 минути от всяка страна.
4
Ястието се сервира, като върху шайба домат се поставят филенца от рибата и после процедурата се повтаря. Накрая всяка порция се залива с по 2 лъжици от соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта