Бяла супа от карфиол

Дата: 03.02.2007
Източник: Бон Апети
Бяла супа от карфиол
 
Необходими продукти:
1 глава карфиол (500 г)
1 л прясно мляко
50-60 г краве масло
5-6 стръка магданоз
1/2 ч. л. суха целина
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Бяла супа от карфиолКарфиолът се измива и се накъсва на розички.
2
Бяла супа от карфиол 2В тенджера се налива 1 ч. ч. гореща вода, слагат се розичките карфиол и се задушават 5-6 минути под капак (карфиолът трябва да остане малко хрупкав).
3
Бяла супа от карфиол 3Задушеният карфиол се залива с млякото и се оставя да кипне.
4
Бяла супа от карфиол 4След това се добавя кравето масло.
5
Бяла супа от карфиол 5Супата се посолява на вкус и се поръсва със суха целина.
6
Бяла супа от карфиол 6Готовата супа се сваля от котлона и се пасира.
7
Бяла супа от карфиол 7Преди сервиране всяка порция се поръсва с черен пипер и нарязан наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта