Бяла торта „Гараш“

Дата: 28.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
8 белтъка (на стайна температура)
200 г орехи
160 г пудра захар
2 с. л. брашно
1 ванилия
1 щипка сол
за крема (бял ганаш):
400 г бял шоколад
80 г краве масло
200 мл животинска сметана
1 с. л. светъл ром
за гарниране:
100 г бял шоколад
1 ч. л. олио (+ за намазване)
50 г сурови белени шамфъстъци

Начин на приготвяне:
1
Бяла торта „Гараш“Орехите се смилат много фино. Прибавят се брашното и ванилията и се смила отново.
2
Бяла торта „Гараш“ 2Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол, като към тях, на няколко пъти, се сипва и захарта.
3
Бяла торта „Гараш“ 3Ореховата смес се добавя към белтъците и се разбърква внимателно.
4
Бяла торта „Гараш“ 4Форма за торта с диаметър 24 см се покрива с пергаментова хартия, която се намазва с олио.
5
Бяла торта „Гараш“ 5Сипва се 1/4 от тестото за блата, заравнява се и се пече около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна.
6
Бяла торта „Гараш“ 6Така се изпичат и останалите три блата, изваждат се, оставят се леко да се охладят и внимателно се отделят от хартията.
7
Бяла торта „Гараш“ 7Шоколадът за крема се сипва в купа. Сметаната се загрява заедно с рома и шоколадът се залива с нея, като се бърка, докато шоколадът се разтвори.
8
Бяла торта „Гараш“ 8Накрая се прибавя и нарязаното масло и се оставя, да се охлади.
9
Бяла торта „Гараш“ 9Блатовете се заравняват и се подреждат един върху друг, като кремът се разпределя между тях и се завършва с крем. Тортата се оставя в хладилник поне за 4 часа – да стегне.
10
Бяла торта „Гараш“ 10Глазурата се приготвя като белият шоколад се разтопява и се смесва с олиото.
11
Бяла торта „Гараш“ 11Тортата се залива с глазурата, декорира се с накълцан шамфъстък и се оставя да престои, докато глазурата се втвърди.

Подобни рецепти:
Коментари (28)
28.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2016
Деси, ние използвахме френска сметана ЕлеВир - може да се намери и в малки разфасовки в магазините на по-големите търговски вериги.
27.
Изпрати
лично съобщение

08.11.2016
от коя сметана да ползвам за приготвянето на торта гараш и от къде мага да си я закупя.Благодаря предварително
26.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2016
Стана точно такава , каквато очаквах - много вкусна!
25.
Изпрати
лично съобщение

25.01.2016
Мойта торта гараш,но не бяла а класическа :)
24.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2015
Здравейте, спазих рецептата точно и резултата който получих е изтънчен и неповторим вкус. Страхотна е!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта