Бьоф Строганов

Дата: 16.08.2011
Източник: Бон Апети
Бьоф Строганов
 
Необходими продукти:
500 г телешко бонфиле
100 г гъби
6 кисели краставички
20 г краве масло
2 глави лук
3 с. л. доматено пюре
1 с. л. горчица
100 мл бяло вино
100 мл течна сметана
сол и черен пипер на вкус
400 г картофено пюре за гарниране
 

Начин на приготвяне:
1
Бьоф Строганов
Месото се нарязва на тънки ивици, овкусява се със сол и черен пипер и се залива с разтопеното масло.  


2
Бьоф Строганов 2
Пържи се в сгорещен тиган без мазнина до златисто и се изважда в чиния.


3
Бьоф Строганов 3
В същия тиган се запържва нарязаният на ивици лук.


4
Бьоф Строганов 4
Прибавят се нарязаните на ивици гъби и когато станат златисти, се добавят нарязаните на ивички кисели краставички. 


5
Бьоф Строганов 5
Деглазира се с виното и се добавят горчицата и доматеното пюре.


6
Бьоф Строганов 6
Месото се връща в тигана и се налива течната сметана. Овкусява със сол и черен пипер. Поднася се с пухкаво картофено пюре


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2015
мноого вкусно
4.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2015
Истинска класика. Ето и един малко по-различен вариант от традиционния с картофено пюре и кисели краставички. Той включва яйчена паста папарделе и лек сос от дижонска горчица и сметана. Любителите на червените меса и телешкото не биха сбъркали с който и да било от различните варианти на тази руска класика! :)
3.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2015
неустоима класика.... :)
2.
Изпрати
лично съобщение

08.12.2014
Много сполучлива и доста разнообразна рецепта! Освен това се готви много бързо. Поредната рецепта на Бон Апети, която ме впечатлява. Киселичкият вкус от краставичките е много приятен в комбинация със сметаната. За пюрето се оказа, че нямам прясно мляко и го замених с кисело и се получи доста добре. Но калсиката си е класика.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2014
За зет ми с любов :),приготвих без забележки :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта