Чабата с маслини

Дата: 16.06.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г грис от твърда пшеница
250 г брашно
100 г черни маслини (без костилки)
80 мл зехтин
1 белтък
2 ч. л. сол
1 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Чабата с маслиниБрашното се смесва с гриса и солта.
2
Чабата с маслини 2Маята и захарта се разтварят в 200 мл топла вода и се прибавят към брашното, заедно със зехтина.
3
Чабата с маслини 3Замесва се тесто и се оставя да втаса. След това се разделя на четири части.
4
Чабата с маслини 4Всяко парче се оформя като фитил и се сплесква. Слагат се маслини, краищата на фитила се затварят навътре и се притиска леко.
5
Чабата с маслини 5Така оформените хлебчета се прехвърлят в тава и се оставят да втасат, след това се намазват с разбит белтък.
6
Чабата с маслини 6Пекат се 15 минути в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта