Черешов чийзкейк

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г обикновени бисквити
1/8 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. л. канела
1-2 с. л. нишесте
3 с. л. захар
500 г обезкостени череши
1 пакетче желатин
1 капсула цитронова есенция
200 г подсладено кондензирано мляко
500 г крем сирене
2 с. л. захар
100 г краве масло
1/8 ч. л. джинджифил
 

Начин на приготвяне:
1
Черешов чийзкейкБисквитите се слагат в блендер, поръсват се със захарта и се смилат на трохи. Постепенно се налива разтопеният маргарин, като продължава да се мели.
2
Черешов чийзкейк 2Основата на форма с пръстен (с диаметър 24 см) се покрива с алуминиево фолио. Отгоре се разпределя бисквитената смес, като се притиска добре с лъжица. По стените на формата трябва да се оформи ръб.
3
Черешов чийзкейк 3Желатинът се залива със студена вода (5 с. л. вода на 1 с. л. желатин), оставя се да набъбне, след което се разтваря на водна баня.
4
Черешов чийзкейк 4Крем сиренето и кондензираното мляко се смесват и се разбиват. Полученият крем се ароматизира с цитронова есенция и в него се налива желатинът, като се разбива.
5
Черешов чийзкейк 5Бисквитеният блат се покрива равномерно с крема и десертът се оставя в хладилник, за да стегне.
6
Черешов чийзкейк 6Черешите се нарязват надребно, слагат се в малка тенджера, поръсват се със захар и се ароматизират с джинджифил, индийско орехче и канела. Загряват се за 1-2 минути, след което в тях се налива разтвореното във вода нишесте.
7
Черешов чийзкейк 7Когато топингът се уплътни, се сваля от котлона, оставя се да се охлади и се нанася върху стегналия чийзкейк. Пръстенът на формата се маха, десертът се нарязва и се сервира.
8
Черешов чийзкейк 8Съвет: Използвайте високомаслено крем сирене с минимално съдържание на сол или италианското сирене "Маскарпоне" - така успехът ви е гарантиран.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2015
Вкусна и лесна! Не съм обработвала топлинно черешите, а ги оставих цели, като махнах костилките с машинка. Джинджифила и индийското орехче ги прибавих в желатина.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


243 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта