Черешов пай с крем "Роял"

Дата: 03.12.2009
Източник: Бон Апети
Черешов пай с крем
 
Необходими продукти:
100 мл сметана (животинска)
1 ванилия
1 яйце
60 мл прясно мляко
10 г бакпулвер (1 ч. л.)
190 г пудра захар
250 г краве масло
500 г брашно
350 г череши (обезкостени)
100 г яйца (2 бр.)
50 г пудра захар (кристална)
100 мл прясно мляко
кайсиев конфитюр за глазиране
 

Начин на приготвяне:
1
Черешов пай с крем Маслото се загрява в голяма тенджера заедно със захарта и се оставя да се карамелизира. Маслото и пудрата захар за тестото се разбиват в кухненски робот на бавни обороти. Прибавят се пресятото брашно и бакпулвера, разбърква се, докато маслото поеме брашното и се счупва яйцето. Разбърква се, налива се прясното мляко и се бърка, докато стане хомогенна смес.

2
Черешов пай с крем Тестото се меси с ръце върху набрашнен плот, оставя се да стегне в хладилник около 30 минути, след което се разточва на кора с дебелина 2,5–3,5 мм.. Изрязва се във форма на кръг и се слага в предварително намазнена и набрашнена тава така, че да се покрият и стените.

3
Черешов пай с крем Фурната се сгорещява на 180 градуса. Маслото леко се разтопява. С формата се изрязва кръг от тестото. С малко разтопено масло се намазва формата. Поръсва се с брашно, за да може готовият пай да се отлепи по-лесно.

4
Черешов пай с крем Тестото се слага във формата и с тъпото на ножа се изрязват краищата. Слага се в хладилник, докато се приготви сместа.

5
Черешов пай с крем В голяма купа се изсипват продуктите за крема (без черешите) и се разбиват с телена бъркалка. Сместа се оставя 15 минути настрана, за да излезе въздухът, след това се прецежда.

6
Черешов пай с крем Черешите се изстискват от сока и се нареждат върху тестото, отгоре се разпределя кремът, като се внимава да не прелее.

7
Черешов пай с крем Паят се пече на 180 градуса около 20–25 минути. Първите 15 минути се слага отгоре, а след това се слага отдолу във фурната, за да може тестото да се изпече добре. Готовият пай се вади от формата, след като се охлади много добре – 30 минути на стайна температура и 15 минути в хладилник.

8
Черешов пай с крем Конфитюрът се поставя в касерола с много малко студена вода и се бърка с лъжица докато заври. След това се дръпва от огъня.

9
Черешов пай с крем Паят се изважда от хладилника и се глазира с конфитюра с помощта на четка.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2016
Това вече е любимият ми сладкиш.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта