Черешов пай

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 27.04.2014
Черешов пай
 
Необходими продукти:
за черешовия конфитюр:
1 кг череши
200 г захар
3 с. л. нишесте
1 с. л. лимонов сок
150 мл вода
1 пакетче ванилия

за тестото:
300 г брашно
120 г маргарин
60 г краве масло
5-6 с. л. вода



Начин на приготвяне:
1
Брашното, маргаринът и маслото се разбъркват с миксер. Прибавя се водата, замесва се и престоява около 20 минути. След това се разделя на две части.
2
През това време се приготвят черешите. Смесват се с водата и се слагат на умерен огън да поврат 10 минути. Захарта се разбърква заедно с царевичното нишесте. Изсипва се при черешите. Разбърква се, докато сместа се сгъсти. Маха се от огъня и се прибавят ванилията и лимоновият сок. Оставя се да изстине.
3
Разточва се кора от едната част на тестото. Тя трябва да е по-голяма от тавата за печене. Съдът за печене предварително се посипва с брашно. По същия начин се поръсва и тестото. След като се навие на точилка разточеното тесто се постила в тавичка с диаметър 20-30 см, като кората трябва да стигне до горния ръб на съда за печене.
4
Конфитюрът от череши се разпределя равномерно върху кората. Втората част от тестото се разточва и изрязва на еднакви по големина ленти. Те се поставят на равни разстояния, като се сплитат под формата на кошница върху черешите. Може да декорирате, както на вас ви харесва.
5
Черешовият пай се пече около 40 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна. Сложете тавата на най-долната позиция.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2016
Вкусно
5.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
Обожавам го
4.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2014
много го харесах .
3.
Изпрати
лично съобщение

02.07.2014
Превъзходен вкус....
2.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2014
невероятно вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: