Черешов трайфъл

Дата: 05.06.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 яйца
1/2 капсула ванилова есенция
1 щипка канела
1 ч. ч. захар
3 жълтъка
250 мл прясно мляко
50 г едро смлени бадеми
250 г течна сметана
300 г череши
няколко капки лимонова есенция
2 с. л. олио
1/2 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. захар
какао за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Черешов трайфълБелтъците и жълтъците на яйцата се отделят. Белтъците се разбиват с миксер на сняг.
2
Черешов трайфъл 2Жълтъците се разбиват с миксер, като постепенно се сипва захарта. Когато побелеят, към тях се добавя пресятото брашно, налива се олиото и се разбива кратко.
3
Черешов трайфъл 3Накрая се сипват белтъците, разбърква се и се ароматизира с лимонова есенция.
4
Черешов трайфъл 4Сместа се разпределя равномерно в покрита с хартия за печене тава.
Платката се пече около 5 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5
Черешов трайфъл 5Готовата платка се поръсва със захар, обръща се върху плот и хартията внимателно се отстранява. След като се охлади, платката се нарязва на парчета.
6
Черешов трайфъл 6Черешите се почистват от костилките, сипват се в тенджера, поръсват се с 3/4 от захарта за крема и къкрят 5 минути. След това се подправят с канела и се прецеждат, като сокът им се запазва.
7
Черешов трайфъл 7Млякото и сметаната се сипват в тенджера и се загряват. Жълтъците се поръсват с останалата захар, разбиват се леко и в тях се наливат загретите мляко и сметана.
8
Черешов трайфъл 8Сместа се връща на котлона и се загрява, докато се сгъсти. Готовият крем се ароматизира с ванилия и се оставя да се охлади.
9
Черешов трайфъл 9Парчетата пандишпан се напояват в черешовия сос и се поставят в подходящи чаши. Отгоре се сипват черешите и се заливат с крема.
10
Черешов трайфъл 10Десертът се охлажда и преди сервиране се поръсва с какао и смлени бадемови ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
Кремена коментира рецептата Фиш енд чипс 2
Mariyana Petrova коментира рецептата Яйце в облак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта