Черешово брюле

Дата: 04.07.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г череши
50 г пудра захар
50 г масло
50 г брашно
50 г лешници
1 капсула ванилова есенция
1 с. л. нишесте
1/2 ч. ч. захар
5 жълтъка
300 мл течна сметана
2 белтъка
 

Начин на приготвяне:
1
Черешово брюлеЖълтъците се разбиват със захарта, налива се сметаната, разбърква се и се ароматизира с ванилията.
2
Черешово брюле 2Почистените от костилките череши се поръсват с 1 с. л. захар и се варят в собствен сос 2-3 минути, като леко се мачкат, за да станат на парченца.
3
Черешово брюле 3Черешите се поливат с разтвореното в топла вода нишесте. Сместа се оставя да кипне и да се уплътни. След това се охлажда, разпределя се в подходящи купички и се залива с жълтъците.
4
Черешово брюле 4Купичките се поставят в тава, налива се 1 пръст вода и се пекат 60 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна. След това се охлаждат, поръсват се със захар и се карамелизират в силно загрята фурна на горно печене, на отворена врата.
5
Черешово брюле 5Размекнатото масло за бисквитите се смесва с пудрата захар и брашното. Добавят се смлените наедро лешници и се наливат разбитите на пяна белтъци. Тестото отпочива в хладилник 1 час.
6
Черешово брюле 6В тава с помощта на лъжица се оформят дискове от тестото и се пекат 5-10 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Черешовото брюле се сервира с лешниковите бисквити.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
Силвия коментира рецептата Пилешко с паста на фурна
Силвия се регистрира в сайта.
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта